Iedereen krijgt een kans

In het Nijmeegse Willemskwartier werkt Takkenkamp Gevelonderhoud bv uit Zelhem aan de renovatie van 408 woningen. Sil ten Brinke (24) maakt in een keuken de sleuven voor de elektricien en de loodgieter. Zijn teamleider, Willem Groot Bruinderink, is enthousiast. “Sil is als Wajonger bij ons in dienst gekomen. Hij doet het geweldig en past goed in de groep. Dat is vooral de verdienste van hemzelf. Sil werkt gewoon mee als iedere werknemer. Hij ziet wat er moet gebeuren, sloopt zelfstandig een keuken, badkamer en toilet en levert keurig op tijd op.”

Doorgroeien

Rick Evers is projectleider bij Takkenkamp. “Wij hebben jonge gemotiveerde mensen nodig en bij ons krijgt iedereen een kans. Ook Wajongers. Van het UWV komt wat ondersteuning. Onze ervaring is dat Wajongers doorgroeien in het bedrijf. Sil is daar een goed voorbeeld van. Maar we kunnen niet iedereen plaatsen en daar praten we over met het UWV. Wie een leerachterstand heeft, helpen we graag verder.

Sil werkt nu een paar jaar bij Takkenkamp en voelt zich er thuis. “Ik werk liever met mijn handen dan met mijn hoofd. Ik doe hier vooral sloop- en freeswerk. Is er tijd over, dan bik ik voegen uit en ik help bij het maken van voegmortel. Die afwisseling vind ik mooi. Ik hoop nog een keer de voegersopleiding te gaan doen.”