One of the guys

Familiebedrijf Gjaltema is gespecialiseerd in steigerbouw en hoogwerkers. Veiligheid en kwaliteit is voor het Groningse bedrijf belangrijk, vandaar dat de 110 medewerkers van Gjaltema allemaal gecertificeerd zijn. En dat geldt ook voor de Wajongers die binnen het bedrijf werkzaam zijn.

Geen onderscheid

Met grote regelmaat worden de medewerkers bijgeschoold en voorzien van certificaten die nodig zijn voor het goed en nauwkeurig uitvoeren van werkzaamheden op de meest uiteenlopende locaties. Dit doen ze op hun eigen opleidingscentrum. Op deze locatie kan Gjaltema klassikaal les geven zowel in een volledig uitgerust klaslokaal als op een ruim buitenterrein. Een ideale uitkomst voor de Wajongers, want door deze extra inspanning kunnen ook zij goed meekomen en worden ze als one of the guys gezien en behandeld.

Onderaan beginnen

De jongens met een arbeidsbeperking beginnen binnen het bedrijf eerst op de grond. Bijvoorbeeld met het aangeven van materiaal. Maar zodra blijkt dat ze meer in hun mars hebben, krijgen ze die kans. Eén van hen werkt als depotmedewerker, de andere heeft zich opgewerkt tot vrachtwagenchauffeur, daarnaast ie er een ex-Wajonger als monteur werkzaam in de technische dienst en is er sinds kort een steigerbouwer in opleiding begonnen.

Mooie kansen en mogelijkheden waardoor een Wajonger met trots in de bouw werkt.