Gewoon sociaal zijn

“Omdat we vinden dat iedereen een kans moet krijgen.” Dat antwoordt Cheryl de Vette van bestratings­bedrijf Van Beek Infra uit Etten-Leur op de vraag waarom het bedrijf een aantal medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt in dienst heeft. “We willen gewoon sociaal zijn. En bovendien voldoen we zo aan de eisen op het gebied van social return die opdrachtgevers in bestekken stellen”, voegt ze er aan toe.

Van der Beek Infra | Wie klaart de Klus

De Van Beek Infra Groep heeft dertig man in vaste dienst, van wie er zes op kantoor werken. Cheryl is er zelf een van. Ze is er office manager, maar doet ook personeelszaken en is KAM-coördinator. “Ik ben eigenlijk financial accountant”, zegt Cheryl, “maar dat was toch niet mijn ding. Een jaar geleden kon ik hier terecht en die kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

Van de dertig personeelsleden zijn er vier met een bijzondere achter­grond. De Vette: “Hier op kantoor loopt een Wajonger rond. Die doet allerlei klusjes op en rond het kantoor. Hij zit nog op school, het Radius College, en zit hier nu op een stageplek. Maar als hij klaar is, in juli, zijn we van plan hem – misschien na een proefplaatsing – een tijdelijk contract aan te bieden.”

Op de projecten werken drie mensen, elk met hun eigen verleden. “Iemand die zestien jaar op straat heeft geleefd”, vertelt Cheryl. “Op een gegeven moment had hij er genoeg van en wilde hij een ordelijk leven. Ook een oudere herintreder, die lang in de ww en daarna de bijstand had gezeten.”

De Van Beek Groep werkt samen met de Werkplaats Rotterdam-Zuid, een instantie die mensen met weinig kansen op de arbeidsmarkt aan het werk probeert te helpen. Daarnaast is Van Beek ook een erkend leerbedrijf dat leerlingen opleidt. Momenteel zijn er vijf leerlingen in dienst, drie op niveau 2 en twee op niveau 3.